Hesper palvelee erilaisissa kuvaustehtävissä.
Tavallisimpia kuvauskohteitani ovat häät ja hautajaiset, mutta yhtä lailla voin kuvata missä vain perheen tärkeissä tilanteissa. Kuvaus tapahtuu ammattitason kalustolla, vuosien kokemuksella. Asiakas voi luottaa saavansa hyvälaatuisia kuvia.

Lopulliset kuvat asiakas saa valmiiksi käsiteltyinä tiedostoina ja niin halutessaan paperikuvina tai muina kuvatuotteina.

Vihkimiset, muotokuvaukset, siunaustilaisuudet jne. kuvaan urakkahinnoilla. Hääjuhlassa tms. kuvaan tuntihinnalla. Kysy tarjous sähköpostilla tai puhelimitse.

 MUOTOKUVAUS

Häämuotokuvaus tehdään useimmiten pari tuntia ennen vihkimistä. Kuvat voidaan ottaa vaikkapa hääjuhlapaikalla sisällä tai ulkona. Alla näet joitain satunnaisia esimerkkejä ottamistani häämuotokuvista ja niille tehdyistä käsittelyistä. 

 TYÖSKENTELYTAPOJANI KUVAUKSISSA:

Erityisesti hääkuvauksissa asiakkaan kanssa pidetään palaveri ennen kuvauspäivää. Näin saadaan yhteinen ymmärrys siitä, mitä ollaan tekemässä ja mitä toivotaan.

Kuvaan melko paljon. Asiakkaalle luovuttamani kuvat on kuitenkin aina jälkikäsitelty esim. väreiltään ja rajauksiltaan kuntoon. Muotokuvissa toimitan ensin koevedokset ja asiakkaan valitsemat kuvat käsittelen yksilöllisesti käyttövalmiiksi tiedoistoiksi ja vaikka tauluiksi tai yksilöllisiksi kiitoskorteiksi saakka.

"En tee itsestäni numeroa". Pukeudun tilanteeseen sopivasti, kuvaan mahdollisimman vähäeleisesti, mutta kuitenkin tärkeät tilanteet muistikortille vangiten. Kuvissa en pyri erityiseen taiteellisuuteen, vaan dokumentoin tilanteet sellaisena kuin ne ovat tapahtuneet. Esimerkiksi hääjuhlissa on itsestään selvää, että kuvaan kaikki ohjelmanumerot ja esimerkiksi pyydetyt perhekuvat, mutta lisäksi runsaasti vapaamuotoista ihmisten seurustelua - ja senkin ihmisiä häiritsemättä.

Olen saanut paljon kiittävää palautetta, että toimintani on tyylikästä ja huomiota herättämätöntä. Kuitenkin kuvien saavuttua on yllätytty, miten paljon erilaisia tilanteita olen ehtinyt kuvata (myös sellaisia, mistä esim. hääpari ei ole tiennyt mitään).


MIKSI JUHLIIN KANNATTAA PALKATA KUVAAJA?

  • Järjestelmäkameran omistaminen ei takaa sitä, että kuvat onnistuvat. Esimerkiksi kirkot ovat usein melko hankalia kuvauspaikkoja ja kuvat eivät välttämättä onnistukaan teknisesti. Kokematon kuvaaja ei välttämättä myöskään osaa olla "oikeassa paikassa oikeaan aikaan" tai kuvaaminen saattaa "unohtua".
  • Jos sukulainen tms. kuvaamiseen pyydetty sitoutuu tehtävään 100%, hän ei pysty nauttimaan juhlasta. Tai toisaalta, jos hän ei keskity kuvaamiseen, se näkyy lopputuloksessa.
  • Ulkopuolinen kokenut kuvaaja keskittää kaiken huomionsa kuvaustehtävään: tärkeät tilanteet tulevat mahdollisimman kattavasti kuvatuiksi ja laatu on kunnossa.